Vi elsker mekanik

Det er drivkraften bag Ingeniørhuset Aarhus. Vi elsker at konstruere og at løse en konstruktionsudfordring på den mest drifts- og økonomieffektive måde. Det er konstruktionsopgaver, vi løser flest af, inden for et bredt spektrum af industrier. Det har gjort mekanisk konstruktion til vores kernekompetence. Vi trives bedst med udfordringer og tror på, at det er de udfordrende opgaver, der rykker os mest som ingeniører. Som en naturlig konsekvens af vores rolle som konsulenter favner vi bredt hvad angår kompetencer i 3D CAD software og PDM-systemer, herunder:

Solidworks
Autodesk Inventor professional
CREO
Catia
Siemens NX

Vi vil på den baggrund også meget let kunne tilpasse os at arbejde i andet CAD software. Ligesom ERP og DMS systemer som SAP, Infor XA, Microsoft Dynamics XA, Axapta, Baan mv. er en naturlig del af vores hverdag.

I trygge hænder

Vi råder over kompetencer inden for projektledelse, alle med maskinteknisk og ingeniørmæssig baggrund, så den mekaniske forståelse vil altid være i højsædet. Det mener vi er en af de vigtigste parametre, når et udviklingsprojekt skal drives sikkert i mål. Er der hos en kunde behov for en projektleder på konsulentbasis, har vi meget fokus på, at dennes arbejde skal have en meget høj grad af overleverbarhed. Det er i den situation meget vigtigt, at alle informationer er nemme at gå til og overskueliggjorte, når projektet er slut, og konsulenten ikke længere er engageret hos kunden.

Beregnende på den gode måde

Ingeniørhuset Aarhus har kompetencer i at udføre Finite Element Analyser (FEA) i Ansys Workbench, Solidworks Simulation og Pro/Mechanica. FEA bruges ofte i forbindelse med optimering af materialeforbrug, beregning af spændinger og udbøjninger i komplekse konstruktioner samt til at finde emners egenfrekvenser. En Finite Element Analyse vil ofte også kunne danne grundlag for en dynamisk levetidsberegning for et komplekst emne beregnet efter Dansk Standard.
Beregningsmodeller af forskellig art vil kunne tilbydes i Excel, Mathcad og VisSim, hvor VisSim er særligt egnet til simulering af dynamiske systemer. Et eksempel i brugen af VisSim kan være beregningen af tryktabet i et rørsystem

Vores certificering - din sikkerhed

Ingeniørhuset Aarhus er certificerede i CE-mærkning af Dansk Standard.

CE-mærkning er i dag et lovkrav for alle nybyggede maskiner, samt ved ombygning og salg af
ældre maskiner. En CE-mærkningsproces kan være omfattende og uoverskuelig, især hvis det
kun er noget, man har brug for at gøre sjældent.

Ingeniørhuset Aarhus har erfaring i CE-mærkningsprocessen og kan derfor meget effektivt
hjælpe vores kunder med at udføre risikovurderingerne og samle det tekniske dossier, der skal
til for, at en maskine kan CE-mærkes korrekt og med god samvittighed